Миню Стайков може да бъде обвинен и за злоупотреба с евросредства

Миню Стайков може да бъде обвинен и за злоупотреба с евросредства
A A+ A++ A

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков може да бъде обвинен и за злоупотреба с евросредства. Това стана ясно от думите на заместник -  ръководителя на специализираната прокуратура Димитър Петров. 

По време на заседанието на Апелативния специализиран наказателен съд, на което се решава за постоянния арест на Стайков и другите двама задържани по аферата "Карнобат",  от прокуратурата цитираха показания на деветима свидетели, чиито родители работели във фирмите на Миню Стайков и са кандидатствали за пари по европейската програма "Млад фермер":

“Той е използвал лица, който са до 28 години, каквото е изискването за участието в тази програма, да регистрират себе си като еднолични търговци, които да  участват в програмата, по която отпускат средства. Към момента сме установили, че към седем милиона лева са усвоените средства по програмата, и съответно така наречените обратни писма, с които те обявяват, че придобитите от тях  суми ще бъдат предадени на господин Стайков“,  поясни прокурор Димитър Петров.

Дали Стайков и останалите двама задържани ще останат за постоянно в ареста ще стане ясно в 19 часа.

По-рано  Апелативният специализиран съд отложи с няколко часа заседанието си, заради шест тома нови доказателства, които имат решаваща роля за оставането за постоянно в ареста на собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков, съпругът на сестра му - Белун Хазърбасанов и Иван Димитров, син на кмета на Карнобат.

Според представителите на държавното обвинение тези доказателства трябва да убедят съда, че на свобода тримата могат да извършат нови престъпления.

Затова и тримата спецсъдии дадоха почивка до ранния следобед, за да могат - и те, и адвокатите на тримата обвиняеми за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари от цигари без бандерол, да се запознаят с новите доказателства.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"