Любомир Павлов обеща „драстични мерки“ срещу „лъжи и клевети“

Любомир Павлов обеща „драстични мерки“ срещу „лъжи и клевети“
Точно в 9:00 часа в петък Любомир Павлов влезе за разпит в Националната следствена служба, придружен от двама адвокати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съсобственикът на „Медийна група България“ Любомир Павлов обеща „драстични мерки“, след като по-рано в петък срещу него бяха повдигнати нови обвинения.

„На база на серия лъжи и клевети се възбужда дело, което отдавна е прекратено и аз съм осъдил държавата, и се казва, че на база на това и на база на един сейф на моята съпруга Диляна Грозданова, където тя си държи нейни пари, аз съм придобил имоти във Франция“, Павлов, цитиран от БГНЕС.

Павлов бе извикан в петък сутринта в националното следствие, за да му бъдат повдигнати обвинения за укриване на данъци и пране на пари.

Производството е свързано с нарушенията около Общинска банка. По това обвинение той е с гаранция от 100 хиляди лева.

„Аз, физическото лице Любомир Павлов, нямам имоти във Франция. Имотите са собственост на дружества, някои от които са семейни. Всички те са закупени със заеми, взети и от чужда, и от българска банка. Всичко е финансирано и са обезпечени с първа ипотека“, обясни той.

„Имам ревизионен доклад, който показва, че за всичките тези години аз не дължа никакви данъци. Аз винаги съм си плащал данъците. Твърдят се неща, които нямат нищо общо с реалността и фактологията“, каза още Павлов.

Той твърди, че и ТВ 7 е замесена в последното му обвинение. „Всички знаят, че аз съм участвал и помагал, когато се развиваше ТВ 7 и когато Диляна беше там“, коментира Павлов.

„Ще предприема драстични мерки, защото вярвам в българското правосъдие. Започнал съм две дела, но ще започна серия от дела за сериозни суми срещу куп лъжи и клевети, които се изписаха по мой адрес“, заяви още Павлов.

Той ще обжалва мярката си за неотклонение. Според него повдигнатото му обвинение днес е абсолютно несъстоятелно.

„Създава се впечатление, че определен прокурор тръгва срещу мен, като търси нещо, което да намери. Могат да ме обвинят и за пожарите в Сакар. Няма да се учудя да ме обвинят за каквото и да е“, каза още той.

„Дълго време не правех никакви коментари във връзка с атаките срещу мен и смятах да запазя дългосрочно мълчание, така ме съветваха в повечето случаи моите адвокати, но вече атаките по различни поводи, които тръгнаха, минаха една определена граница и смятам, че трябва да опиша каква е ситуацията, защото тя засяга и моето семейство, моите приятели и моите бизнес партньори“, обясни Любомир Павлов.

Той припомни, че преди години срещу него бе предявено обвинение, първоначално формулирано по чл. 219 от Наказателния кодекс (за безстопанственост - бел. ред.).

„Впоследствие се оказа, че обвинението е по член 282 (длъжностно престъпление - бел. ред.), имаше искане за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, но съдът отхвърли тези искания. Написа се много ясно, че прокурорът, повдигнал обвинението, не е наясно с правната материя и след около 10 месеца прокуратурата прекрати делото, а аз заведох дело и осъдих държавата, като делото мина и на последна инстанция“, разказа Павлов.

Той смята, че повдигнато му днес обвинение всъщност възобновява именно това старо производство.

Павлов е убеден, че се води медийна война между медиите, в които той има участие, и тези на Делян Пеевски.

„Аз съм водил разговори именно за влизане в нашите медии лично с Делян Пеевски. Може би съм виновен за това, че не бих възприел него за партньор, както аз, така и Огнян Донев“, коментира още той.

#Медийна група България #24 часа #Труд #Николай Кокинов #пране на пари #укриване на данъци #Любомир Павлов #Нова българска медийна група #Делян Пеевски #Огнян Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници