Иванчева и Петрова - с ужасяващите условия в ареста искат да ни пречупят

Иванчева и Петрова - с ужасяващите условия в ареста искат да ни пречупят
A A+ A++ A

Ние сме най-обикновени хора, които искаха да спре презастрояването на "Младост". Искахме да намерим решение, което да удовлетвори всички. Това заяви бившият зам.-кмет на "Младост" Биляна Петрова, която заедно с бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева вече почти половин година стоят в ареста заради обвинение за корупция в особено големи размери. Бившата кметица Десислава Иванчева добави, че ако са били корумпирани, щели да са по-ниски от тревата, а не да бъдат постоянно активни. Чувствам се недобре – учудващо е, че арестът е много по-вредящ на човек, отколкото затвора, сподели тя пред bTV. Иванчева смята и, че става въпрос за дискриминация що се отнася до пола – защото затвор за жени има само в Сливен. Тя обясни, че третият задържан и обвинен Петко Дюлгеров е с много повече предимства – може да общува свободно с близките си, има прозорци, има разходка, има нормално, а не аварийно осветление, има право да отиде до библиотеката, има топла вода – все неща, от които Иванчева и Петрова са лишени. Трябва да се моля за бутилка топла вода и да си измия зъбите, вече пет месеца, възмутено каза Иванчева.

Петрова пък е категорична – при условията, в които се намират, не просто вегетират, а трябва да готвят защитата на живота си, а Иванчева смята, че условията нарочно са такива, за да те смачка държавата и дори като си невинен, но стоиш няколко месеца в ареста, да се пречупиш и да търсиш споразумение, вместо да се бориш да изчистиш името си. Петрова добави, че основният свидетел срещу тях – Александър Ваклин, няма да коментира делото, защото е нарушение на закона и може да пострада, което явно няма да се случи с Ваклин. Иванчева беше по-директна – не сме корумпирани, това е офанзива на група на строители, които не са доволни, че спазваме разпоредбите на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и които са свикнали да си плащат, за да вървят напред. Бившата кметица за пореден път каза, че с Ваклин се е виждала само веднъж и то само след като секретарката ѝ я уведомила, че имало бизнесмен, който искал да направи дарение с детска площадка. "Той вероятно е наясно как стават нещата, защото в СРС-тата казва как е плащал на други политици. Това е една нечестна и некоректна личност", твърдо заяви Иванчева. Петрова потвърди, че в СРС-тата по делото има посочени директно имена на политици, но те ще излязат в съда. Иванчева се възмути и от Специализираната прокуратура, като обяви, че не вярва на прокуратурата и следователите, а се надява само на българския съд. Тя счита и, че Георги Кадиев я е използвал, но не се поддавала на манипулации и това довело до разрива. Рано или късно ще докажем, че не сме искали подкуп за себе си – искали сме единствено и само озеленяване, детски площадки и саниране, подчерта бившата кметица на "Младост".

Биляна Петрова заяви и, че ще отреже косата си и ще я дари за благотворителна кауза – за жертвите на насилие. Тя уточни, че срещу нея и Иванчева е упражняван и психически, и физически тормоз.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"