Слушател сигнализира за нерегламетирано паркиране от полицейски служители на синята зона в Благоевград

Слушател сигнализира за нерегламетирано паркиране от полицейски служители на синята зона в Благоевград
A A+ A++ A

Гражданин на Благоевград подаде сигнал чрез ефира на „Хоризонт за вас“ за нарушения при паркирането в синя зона в центъра на града, на паркинг близо до 1 РПУ. Оказва се, че в синята зона, без да заплащат, паркират служители на полицията, както и на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ от години насам и не се взимат никакви мерки. Живущите в района също се оплакват, тъй като и те срещат проблеми при паркирането на техните лични автомобили. Журналистът от Радио Благоевград Иван Лазов провери сигнала.

Платеното паркиране в Благоевград в Синята зона е от 10 години. Това внася ред при паркирането, но явно не и в този район. Предприятието, което има отговорност да поддържа реда „Паркинги и гаражи“ не е на общинска издръжка и възнагражденията на служителите зависят от получените приходи при паркирането от по 1 лева на час.

Управителят на „Паркинги и гаражи“ в Благоевград Васил Атанасов заяви: „Има сигнали. Ние своевременно проверяваме. Назначил съм комисия, която при сигнали да проверява и оперативно почти ежедневно се проверява и ако се установи нарушение, съответно и нарушителите си носят наказанията.“

Атанасов потвърди за проблема при паркинга до 1-во РПУ: „Имаме малки разправии, повечето са със служители на полицията. Те си имат уж паркинг, но понякога паркират там и даже с техните началници много пъти сме ги обсъждали, взимат се някакви мерки, но те дават само временни резултати“.

За нарушенията са получавани и писмени наказания, водени са разговори, но резултат няма.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »