Захариева: Президентството е уведомено, че премиерът ще води делегацията в ООН

Захариева: Президентството е уведомено, че премиерът ще води делегацията в ООН
A A+ A++ A

 „Решението премиерът Борисов да води делегацията е съгласувано между двата кабинета – на премиера и на президента”. Това заяви в кулоарите на парламента външният министър Екатерина Захариева по повод решението на кабинета  премиерът Бойко Борисов да води през тази година делегацията на Общото събрание на ООН – като аргумент и мотив е изминалото българско европредседателство и всички важни теми, които са разисквани през този период. 

„Имало е писма между двата кабинета, доколкото знам. Имало е и срещи между кабинетите на президента и премиера, така че знаят”, заяви Екатерина Захариева.

На въпрос има ли противопоставяне между институциите Захариева отговори, че по принцип комуникацията винаги трябва да се подобрява, ако има някакъв проблем.

„Аз мисля, че комуникация между институциите има. Винаги има какво да се подобрява, но така или иначе това е двупосочен процес, тоест то не може да е само от страна на премиер към президент, би трябвало да е в двете посоки”, допълни външният министър.

На въпрос на NOVA от президентството обаче отговориха, че това е въпрос, който не е бил обсъждан с президентската институция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »