С духов оркестър „Красно село“ празнува 112 години

С духов оркестър „Красно село“ празнува 112 години
A A+ A++ A

„Красно село“  чества 112 години на 18 септември в парк „Хиподрума”.  По традиция всички жители на района празнуват в чест на кръстника на района – големият български поет Иван Вазов. Преди 112 години той изрича: „Нека името на това красиво селище бъде „Красно село”. На това паметно събитие Район „Красно село” посвещава традиционния си празник, който е част от Календара на Културните събития в София.

Празникът ще бъде открит в 17:30 часа в парк „Хиподрума”, ОКИ „Красно село“ от кмета на района Христо Апостолов. Официални партньори на честването са Народният театър „Иван Вазов”, София, О К И „Красно село”, читалища и училища в района, съобщават от районната администрация.

В празничната програма ще вземат участие Представителният духов оркестър на Сухопътните войски в Република България с диригент лейтенант Тодор Пенков, хор „Света София” при ОКИ „Красно село” с диригент акад. Валентин Бобевски, квартет „Славей” с ръководител Светла Караджова, танцов ансамбъл „Боговица”, известният естраден изпълнител Тодор Трайчев и мн. др.

Районната администрация кани жителите на „Красно село”, всички столичани и гости да отпразнуваме заедно светлия празник, организиран с подкрепата и съдействието на Столична община, Дирекция „Култура”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"