Зелена светлина за топлоцентралата на НДК да стане център за изкуство

Зелена светлина за топлоцентралата на НДК да стане център за изкуство
A A+ A++ A

В Център за независими изкуства и култура ще се превърне бившата топлоцентрала на НДК, съобщава на официалната си страница НАГ. Столична община одобри инвестиционните проекти и издаде разрешение за строеж за превръщането на топлоцентрала в Център. Мястото за изкуство и култура трябва да отвори врати преди края на 2019 г.

Обществената поръчка за избор на изпълнител на строителството на обекта ще бъде пусната в началото на октомври т. г. Предстоят и обществените поръчки за избор на доставчици на оборудването, изпълнител на строителния надзор и др.

През 2017 година беше проведен конкурс за идеен проект за обекта, в който участваха 61 колектива. Международното жури определи за победители арх. Мариана Сърбова и арх. Антон Колев.

Новият център трябва да осигурява условия за широк набор от артистични прояви  –  театрални постановки, музикални и танцови събития, изложби, образователни и социални дейности. Проектът е естествено продължение на няколкогодишни проучвания на група артистични организации, обединени в инициативата “Топлоцентрала  –  център за съвременни изкуства”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"