Слънчево на запад, на изток и по планините облаци и кратки дъждове

Слънчево на запад, на изток и по планините облаци и кратки дъждове
Pixabay
A A+ A++ A

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд над източната половина, а след обяд и над планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, по Черноморието малко по-ниски.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и на много места в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 9.

Над Черноморието облачността ще е по-честно значителна и главно след обяд на много места ще превали. По-интензивни ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25-26 градуса.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"