Любомир Павлов с нови обвинения – за укриване на данъци и пране на пари

Любомир Павлов с нови обвинения – за укриване на данъци и пране на пари
Точно в 9:00 часа в петък Любомир Павлов влезе за разпит в Националната следствена служба, придружен от двама адвокати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата повдигна обвинения за укриване на данъци и пране на пари срещу бизнесмена Любомир Павлов, обяви градският прокурор на София Николай Кокинов.

Точно в 9:00 часа в петък Любомир Павлов влезе за разпит в Националната следствена служба, придружен от двама адвокати – Дария Пенкова и Явор Нотев.

Съсобственикът на „Медийна група България", която издава вестниците „Труд" и „24 часа", вече има три обвинения, повдигнати на 12 юни - за пране на пари, за документна измама, и за документи с невярно съдържание.

На съдружника му Огнян Донев бе повдигнато само обвинение за пране на пари.

И на двамата тогава бяха наложени мерки за неотклонение парична гаранция по 50 000 лв.

Съсобственикът на "Медийна група България", която издава вестниците "Труд" и "24 часа" днес бе в Националното следствие около час и половина с двама адвокати, за да му повдигнат обвиненията. "Изпълни се една формалност, за която беше извикан г-н Павлов, запознахме се с виждането на обвинението. Лично за нас предстои работа, нека да разгледаме формулираното обвинение и да го съпоставим с фактите, които намираме, че ще дадат обяснение на ситуацията", каза единият от защитниците на Павлов - Явор Нотев. Той отказа да каже какво е обвинението с мотив за следствената тайна. "Ще се съобразим с процесуалните правила", добави Нотев и потвърди единствено мярката за неотклонение – паричната гаранция от 100 хиляди лева.

Любомир Павлов до момента имаше повдигнати три обвинения. Явор Нотев посочи, че броят на обвиненията и броят на делата, като че ли ни ориентират за това, че няма последователност в тезата на обвинението. Производството е свързано с нарушенията около Общинска банка.

"Мисля, че ще ви изненадам, но ще ви кажа, тъй като според мен се премина всяка една граница, когато на един невинен човек се отправят всеки ден различни, понякога и взаимноизключващи се обвинения, клевети", каза Любомир Павлов и заяви, че по-късно днес ще даде официално изявление по всички теми.

БГНЕС припомня, че в края на 2010 година германската група "Вестдойче алгемайне цайтунг" продаде всичките си активи на консорциум от български, германски и австрийски инвеститори, а именно на Христо Грозев, Любомир Павлов и Огнян Донев. В началото на 2011 година Христо Грозев обвини Донев и Павлов, че се опитват да му откраднат контрола върху пресгрупата, след като без неговото съгласие са сменили собствеността върху мажоритарния дял във фирмата. Комисията за защита на конкуренцията разреши на Огнян Донев и Любомир Павлов да придобият пряко контрола в групата.

Донев и Павлов имат повдигнати обвинения.

До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург. Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност. Самият Грозев заяви след това, че Любомир Павлов му предлагал да спрат да се "цакат" и той да върне парите, които са били инвестирани в медийната група.

#Медийна група България #24 часа #Труд #Николай Кокинов #пране на пари #укриване на данъци #Любомир Павлов #Нова българска медийна група #Делян Пеевски #Огнян Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници