Земеделците блокират пътища на 25 места

Земеделците блокират пътища на 25 места
Блокиране на важни пътища от страна на земеделските производители се очаква в понеделник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Земеделци от цялата страната излизат на национален протест, който се очаква да е най-масовият в България до момента.

Ще има организирани 25 сборни пункта в страната, а по границите и по основните пътни артерии в страната ще излязат 2500 селскостопански машини.

Всяка година земеделците получават европейска субсидия за единица площ. За 2012 година сумата надхвърля 830 млн. лева.

В националния бюджет са заложени още 110 млн. лева за зърнопроизводителите, за животновъдите – над 71 млн. лева, и за тютюнопроизводителите – 73 млн. лева. Зърнопроизводителите обаче искат още 230 млн. лева от националния бюджет, припомня bTV.

В неделя шест земеделски организации съобщиха, че започват ефективни протестни действия в понеделник заради разпоредбите на Бюджет 2012.

Шестте земеделски НПО включват: Асоциация на земеделските производители в България, Национална асоциация на зърнопроизводителите, Българска асоциация на собствениците на земеделски земи, Национален съюз на земеделските кооперациите в България, Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010, Българска асоциация на фермерите.

Протестите на земеделците ще обхванат: главен път София–Враца на моста на гр. Мездра; главен път София–Русе на разклона на Горна Студена; главен път София-Варна на разклона на с. Пушево; разклона на село Горна Студена в посока Павликени; главен път София-Русе на детелината на село Ясен; ГКПП – Кардам; ГКПП – Дуранкулак; околовръстното на Добрич; Пазарджик–Карловско шосе; ГКПП – Капитан Андреево; ГКПП – Лесово; Петолъчката, както и пътя Търговище-към Дунав мост.

#Асоциация на земеделските производители в България #Национална асоциация на зърнопроизводителите #Българска асоциация на собствениците на земеделски земи #Национален съюз на земеделските кооперациите в България #Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010 #Българска асоциация на фермерите #зърнопроизводители #бюджет 2012 #протест #блокада на пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"