Слънчева събота с температури до 30 градуса

Слънчева събота с температури до 30 градуса
Pixabay
A A+ A++ A

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в източната половина от страната и планинските райони краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 25 и 30 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През първата половина от деня над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотивици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра – около 11.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. След обяд на много места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който по-късно през деня ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 26-27. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »