Стефка Костадинова очаква медали от българските атлети в Лондон

Стефка Костадинова очаква медали от българските атлети в Лондон
Има федерации, които ме убеждават, че могат да вземат два медала. Борбата, художествената гимнастика, бокса, спортната стрелба, каза Стефка Костадинова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българските атлети ще се представят добре на Олимпиадата в Лондон, прогнозира председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова преди откриването на игрите в петък.

„Говорих с колегите, които са вече в Лондон. Настроението е много хубаво, всички са проявили желание да бъдат на церемонията," разказа Стефка Костадинова пред БГНЕС и сподели, че ще присъства на церемонията, но ще бъде на трибуните.

По думите й, 63-ма състезатели от България са покрили нормативите за участие в Олимпиадата в Лондон.

"Надявам се да няма контузии, да имаме много голям късмет и шанс. Те не бива да се плашат от големите имена. Олимпиадата е най-голямото състезание и всеки един от тях желае да се представи добре, да направи добро класиране и разбира се, да спечели медал," допълни световната рекордьорка в скока на височина.

Костадинова коментира и какви са шансовете за медал на спортистите ни в Лондон.

„Има спортове, като бадминтона, за които и осмото място е добро класиране. Има спортове, за които бронзовия медал е малко и се плаче, така че спортистите ни искат да се докажат и да зарадват България," каза председателят на БОК.

В леката атлетика Стефка Костадинова възлага най-много надежди на Ивет Лалова и Ваня Стамболова.

„Има федерации, които ме убеждават, че могат да вземат два медала. Борбата, художествената гимнастика, бокса, спортната стрелба... Данчо Йовчев, Цветана Пиронкова и Григор Димитров, които са уникални млади таланти и тепърва започват кариерите си. Щангите също са в добра форма," добави Стефка Костадинова.

Следете новините за представянето на българските атлети в Лондон, за разбитите олимпийски рекорди и всичко любопитно от Олимпийските игри на страницата ни във Фейсбук Лондон 2012 – близо до теб!

#Лондон 2012 #Стефка Костадинова #Ивет Лалова #Ваня Стамболова #БОК #Цветана Пиронкова #Григор Димитров #Йордан Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"