Концерт по случай празника на столицата

Концерт по случай празника на столицата
A A+ A++ A

По случай празника на Столицата, на 18 септември, от 19:00 в Зала 1 на Националния дворец на културата, София ще избира своята песен на осмото издание на Фестивала за поп и рок музика – „София 2018” с участието на обичани български изпълнители.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община  за 2018 година и Културната програма на Министерството на културата.

По традиция Фестивала се провежда под тематично мото. Слоганът за 2018 година е СОФИЯ – РИТЪМ И СПОРТ – в синхрон с титлата на София – Европейска столица на спорта през 2018 г.

И този път Селекционна комисия, съставена от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент и представители на радиостанции, изпита „затруднение“ при избора на песните, които ще се борят за Голямата награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен.

Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена със SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен (напр. DMS BUDNI 1, DMS BUDNI 2, DMS BUDNI 3 и т.н.до 14).

Цена на един SMS e 1.00 лв. (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“ за Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на будна кома.

След стартиране на Кампанията, средства бяха предоставени на 5 човека в състояние на "будна кома" за провеждане на лечение и рехабилитация, но се оказа, че в България има още хора в това състояние, а близките не могат да си позволят „лукса“ да повеждат лечение в чужбина. Това е и причината да се продължи каузата за популяризиране на проблема и за намиране на трайно решение с разкриване на Център в Панчарево. До настоящия момент със събраните средства от дарители е извършен ремонт на отделението, но те са крайно недостатъчни за цялостното стартиране на Центъра. Необходими са и средства за оборудване и обзавеждане.

Фестивалът се организира от Sprint Production с подкрепата на Министерството на културата, Столичната община и Българската национална телевизия, и партньорството на Музикаутор, Профон, Българската музикална асоциация и партньорски организации.

Пожелаваме успех на 14-те финални песни и на всички български автори и изпълнители в мисията за съхраняване на българската песен и култура и създаване на нова българска музика, които ще бъдат представени на живо с фестивален оркестър на Гала вечерта на 18 септември в Зала 1 на НДК.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »