Цветанов: Доказа се, че този вот е безсмислен

Цветанов: Доказа се, че този вот е безсмислен
Отсъствието на премиера Бойко Борисов Цветанов оправда с думите, че министър-председателят е „на работното си място“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като поредният вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ беше отхвърлен, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че е доволен от гласуването, защото „за пореден път се доказа, че този вот е безсмислен“.

„Ние трябва да се съобразим все пак с парламентаризма в държавата и когато има вот на недоверие, представители на кабинета да присъстват и да участват в дебата“, каза Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Отсъствието на премиера Бойко Борисов той оправда с думите, че министър-председателят е „на работното си място“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев каза, че Цветан Цветанов е най-добрият вътрешен министър за последните 20 години.

Той се подигра с опозицията, споделяйки мнението си, че най-силният момент от дебатите в сряда е било искането на Мая Манолова за почивка.

В резултат на това Манолова от „Коалиция за България“ констатира, че явно всички аргументи на опозицията преди вота и по време на дебата, са минали покрай ушите на мнозинството.

„И Европа, и българските граждани имат нужда от правителство, което да може да слуша критика. Явно това е невъзможно. Молете се българските граждани да не откажат да говорят с вас и следващият вот да не е тук, в пленарна зала, а на Орлов мост“, обърна се Манолова към мнозинството от ГЕРБ.

#Цветан Цветанов #вицепремиер #министър на вътрешните работи #вот на недоверие #Бойко Борисов #премиер #министър-председател #ГЕРБ #Красимир Велчев #Мая Манолова #Коалиция за България #Орлов мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »