Атентатът в Бургас – основна тема на Консултативния съвет при президента

Атентатът в Бургас – основна тема на Консултативния съвет при президента
Темата за терористичния акт в Бургас беше допълнително вписана в дневния ред на заседанието. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Терористичният акт в Бургас от 18 юли ще е сред темите, които ще бъдат обсъждани по време на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), който беше свикан от президента Росен Плевнелиев.

Основната тема на срещата ще е „Механизъм за сътрудничество и проверка: функциониране, проблеми и тенденции“, предават Дарик и bTV.

Темата за терористичния акт в Бургас беше допълнително вписана в дневния ред на заседанието.

Участниците ще направят анализ на средата за сигурност, какви са организационните, функционалните и ресурсните способности на държавата за борба с тероризма, както и на изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма.

Всички членове на Съвета са потвърдили участието си. Това са председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министър-председателят Бойко Борисов, министрите на отбраната Аню Ангелов, на вътрешните работи Цветан Цветанов, на външните работи Николай Младенов и на финансите Симеон Дянков, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов и председателите на парламентарните групи в парламента.

#Консултативния съвет за национална сигурност #КСНС #президент #Росен Плевнелиев #Бургас #атентат #Цецка Цачева #председател на НС #Бойко Борисов #министър-председател #Аню Ангелов #министър на отбраната #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Николай Младенов #министър на външните работи #Симеон Дянков #Министър на финансите #ген. Симеон Симеонов #началник на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"