Уволняват 250 митничари без висше образование до 1 август

Уволняват 250 митничари без висше образование до 1 август
Около 250 души от подчинените на Ваньо Танов не отговарят на изискванията на закона, влязъл в сила на 1 юли 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 250 служители на Агенция „Митници“ ще бъдат уволнени от системата, защото нямат необходимото по закон висше образование.

„От Агенция „Митници“ ще бъдат освободени всички служители в специализираната администрация, които нямат висше образование. Те не отговарят на изискванията на Закона за държавния служител“, съобщиха от агенцията.

Хората без висше образование трябва да бъдат освободени, защото вече не отговарят на критериите за работното място, което заемат, се посочва още в съобщението на митническата администрация.

Законовите изисквания влязоха в сила от 1 юли 2012 г. и до 1 август трябва да бъдат изпълнени съгласно измененията в Закона за държавния служител, обнародвани в бр. 38 на Държавен вестник.

Става дума за около 550 длъжности. Въпросните служители са имали две седмици срок, в който да представят документи, че покриват изискванията на Закона за държавния служител, т.е. в този случай – че имат диплома за висше образование.

303-ма са представили диплома за висше образование, останалите ще бъдат освободени.

Всички представени дипломи ще бъдат проверени.

Тези уволнения нямат връзка с протестите на хора от централното управление на агенцията, които не искат да се разделят с работните си места в столицата, уверяват от Агенция „Митници“.

Сред тях не би трябвало да има специалисти, които не са завършили висше образование, коментират от администрацията.

#диплома #уволнение #висше образование #Закон за държавния служител #агенция „Митници“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници