Убиецът от лесново арестуван и с незаконно оръжие

Убиецът от лесново арестуван и с незаконно оръжие
БГНЕС
A A+ A++ A

Според първоначалните сигнали, получени снощи около 19:30 часа за прострелян 31- годишен мъж пред заведение в с. Лесново, създадохме необходимата организация, в резултат на която извършителят бе локализиран почти мигновено, заяви комисар Юри Николов, заместник- директор на ОДМВР- София. Той допълни, че въз основа на придобитата информация, че 62-годишният мъж е агресивен и въоръжен, съвместно от служители на ОДМВР- София, СДВР и СОБТ са били предприети съответните тактически действия за задържането му без използване на физическа сила с цел минимален риск. Изградени бяха контролно- пропускателни пунктове в селото за филтриране на лица и автомобили, а къщата, в която извършителят се укриваше, беше обезпечена със значително полицейско присъствие. С оглед тяхната безопасност живущите в близост бяха евакуирани. При задържането му, тази сутрин около 6.25 часа,  от мъжа бе иззето огнестрелно оръжие, за притежаването на каквото той няма надлежно разрешително, уточни комисар Николов.

Наблюдаващият прокурор по делото Ралица Данкова допълни, че към момента няма категорични данни мъжът да е страдал от психическо заболяване или да се води на отчет, във връзка с което е назначена съдебно- психиатрична експертиза, която ще изясни неговото състояние. Назначена е и експертиза за установяване вида на откритото оръжие, с което има основание да се предполага, че е извършено убийството. Точните мотиви все още са в процес на изясняване, към момента първоначалните данни сочат, че се касае за битов инцидент, породен от кражбата на велосипед.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура, като предстои привличането на извършителя в качеството му на обвиняем и задържането му за срок до 72 часа. Делото ще бъде внесено в съда с искане за вземане на постоянна мярка. Неотложните процесуално- следствени действия продължават и към момента, посочи прокурор Данкова.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »