Израел блокира КПП-то с ивицата Газа

Израел блокира КПП-то с ивицата Газа
Israel Defense Forces
A A+ A++ A

Израел затвори днес граничния пункт Ерец в северната част на ивицата Газа заради продължаващите палестински демонстрации по протежение на границата, предава Франс прес, като цитира официален източник. Не се уточнява, колко дълго пунктът ще остане затворен. Той е единственият проход за движение на хора между Израел и Газа, предаде БНР.


Бюрото по гражданските въпроси на Палестинската автономна власт в Газа потвърди, че пунктът е затворен, освен за болни и жители на Газа, които се завръщат в палестинския анклав.

Двама палестинци бяха застреляни в петък от израелски войници в ивицата Газа по време на демонстрации и сблъсъци по границата - в разгара на дипломатически усилия, насочени към постигане на трайно примирие в района.

Протестите, организирани от месеци всеки петък край оградата, разделяща Израел и Газа в рамките на т. нар. Марш на завръщането, редовно прерастват в сблъсъци и безредици, допълва информацията ТАСС. Демонстрантите настояват палестинците, прогонени или напуснали земите си при създаването на Израел през 1948 г., да имат правото да се върнат там.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"