Драгалевчани с ново кръгово, започва и ремонт на ключова улица

Драгалевчани с ново кръгово, започва и ремонт на ключова улица
A A+ A++ A

Ново кръгово кръстовище регулира трафика в софийския квартал „Драгалевци“. То беше открито от зам.-кмета по транспорт в Столичната община Евгени Крусев и кмета на район „Витоша“ Теодор Петков, предаде БГНЕС. „440 000 лева струва изграждането на кръговото на улиците „Папрат“ и „Захарий Зограф“. То е дългоочаквано от жителите тук, поради факта, че спускайки се от по-високата част на квартала се развиваше висока скорост и се създаваше опасност от пътно транспортни произшествия. Решението цели както регулация на потоците, така и убиване на скоростта“, заяви Крусев. 

Кметът на район „Витоша“ Теодор Петков изрази задоволство от новата придобивка и подчерта, че тя става факт на един много светъл ден какъвто е Успение Богородично и уточни, че днес е празник на квартала, както и на Драгалевския манастир. „В този участък се намира старата детска градина и пресичането тук беше много трудно. Тук нямаше изградени тротоари“, подчерта Петков.

"Получи се едно добро решение. Това са модерните решения. Всички, които пътуваме на запад виждаме, че по този начин се решават кръстовищата с кръгови движения на много по-малки дори от това, но на всяко кръстовище се прави кръгово“, заяви Петков и добави, че останалите проблеми ще се решават поетапно.

В същото време зам.-кметът Крусев добави, че в началото на другата седмица започва ремонтът на ул. „Боянска“ и уточни, че там движението няма да бъде спирано. „Ще бъде подменена настилката на улицата и с това може да кажем, че в район Витоша сме приключили с големите обекти. В момента работим и около училища и детски градини, които се подготвят за първия учебен ден. Продължаваме също така с подновяването на настилки, маркировки, парапети и пътни знаци“, уточни Крусев.

Петков добави, че при ремонта на ул. „Боянска“, която се явява дубльор на Околовръстния път няма да се спира движението и се очаква той да приключи в рамките на месец. Той обяви още, че до 20 август ще започне ремонтът и на отклонението от Околовръстното към Бояна, което е в лошо състояние.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"