Мандов: Назначението за консул има горчив вкус след атентата

Мандов: Назначението за консул има горчив вкус след атентата
Новият почетен консул Орлин Мандов е собственик на фирма „Дрийм турс“ ООД със седалище във Варна и предмет на дейност туроператорска и турагентска дейност. Снимка: burgasnews.com
A A+ A++ A

Назначението на поста почетен консул в Бургас е признание за приноса към отношенията между Израел и България, обяви новият консул Орлин Мандов.

„Аз го очаквах, но след трагедията с атентата това има малко горчив вкус, но го приемам като оценка на това, което правя от години за отношенията на Израел и България. Приемам решението като признание и съм много благодарен“, заяви Орлин Мандов, цитиран от „Фокус“.

Почетно консулство на Държавата Израел в България със седалище в Бургас ще бъде открито с решение на Министерския съвет от сряда.

Консулският кръг на новото представителство ще обхваща територията на областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Решението идва след кървавата терористична атака срещу автобус с израелски туристи на летището в Бургас, при която на 18 юли загинаха петима израелски граждани и българският шофьор на автобуса Мустафа Кисьов.

Новият почетен консул Орлин Мандов е собственик на фирма „Дрийм турс“ ООД със седалище във Варна и предмет на дейност туроператорска и турагентска дейност.

В продължение на повече от десет години той оказва съдействие на Посолството на Държавата Израел в Бургас и региона по множество въпроси от консулско, икономическо и културно естество. Научил иврит, когато живял в Израел преди 12 години.

„Израелските туристи винаги са харесвали България. Идват с добри чувства. В момента естествено притеснение има. Това е притеснение за сигурността. Надявам се това да е временно и с течение на времето хората да се успокоят“, каза Орлин Мандов.

Според него почти няма анулирани стари резервации за почивки в България, но новите записвания ставали по-трудно.

#Орлин Мандов #Бургас #Израел #почетно консулство #почетен консул #туризъм #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници