Кола се вряза в огражденията около британския парламент в Лондон, има ранени

Кола се вряза в огражденията около британския парламент в Лондон, има ранени
A A+ A++ A

Кола се вряза в огражденията около британския парламент в Лондон, предадоха световните агенции, като се позоваха на полицията в столицата на Великобритания.Няколко пешеходци са ранени. Шофьорът е арестуван.

Околните улици в центъра на Лондон са отцепени.За момента не е ясно дали става въпрос за злополука или за нападение.Засега не става ясно дали това е терористично нападение или нещастен случай. Всички улици в района на парламента са затворени за автомобили, пешеходци и градски транспорт. Също така е затворена и близката метростанция "Уестминистър". Около мястото на инцидента има тежко въоръжени полицаи, линейки и пожарни.

Според първите снимки на очевидци, разпространени от местни медии, сребрист седан се е врязал в железобетонните ограждения около британския парламент точно срещу Уестминистърското абатство. Колата се е ударила челно, предницата й е силно деформирана.

По данни на Daily Mail животът на никой от пострадалите не е в опасност, предаде РИА "Новости". От съображения за сигурност всички хора са били евакуирани от района.

През последните години Великобритания стана мишена на няколко смъртоносни терористични атаки, една от които край парламента.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"