Путин благоволи да стане пак президент на Русия

Путин благоволи да стане пак президент на Русия
Владимир Путин прие номинацията на собствената си партия „Единна Русия“ и отново ще бъде президент на Руската федерация. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Владимир Путин формално „се съгласи“ да стане отново президент на Русия, приемайки да бъде номиниран от партията си „Единна Русия“ за президентските избори с предизвестен резултат през март 2012 г.

От трибуната на конгреса на Единна Русия премиерът Владимир Путин се съгласи в неделя да бъде кандидат на собствената си, управляваща партия за президент на страната.

Изказването му, както и това на президента Дмитрий Медведев преди него, се предаваха на живо от телевизионния канал „Русия 24“, цитирани от БГНЕС.

В речта си Медведев подчерта, че колкото по-голяма е подкрепата за „Единна Русия“ на изборите за Държавната Дума през декември, толкова по-солидна ще е победата на Путин на президентските избори през март.

В словото си, многократно прекъсвано от овациите на близо 11 000 делегати на партийния конгрес в Лужники, Путин посочи като главни цели на властта установяването на всеобща справедливост и повишаването на жизненото равнище в страната.

Путин нападна опозицията, като отбеляза, че онези, които сега критикуват управляващата партия, спекулират с известните слабости и че някои представители на опозицията са отговорни за разпадането на Съветския съюз, а други – за безпрецедентното ограбване на страната през 90-те години.

„Те убиха промишлеността, селското стопанство и социалната сфера и забиха ножа на гражданската война в самото сърце на страната, окървавявайки Северен Кавказ“, каза Путин.

Премиерът благодари на делегатите за възгласите „Народ-Медведев-Путин!“, но посочи, че по-важни са възгласите „Русия! Русия!“.

Думите му бяха посрещнати от взрив от аплодисменти от станалите на крака делегати, напомнящи доста на стила на конгресите на Комунистическата партия на Съветския съюз (КПСС).

#Русия #Владимир Путин #Дмитрий Медведев #президент на Русия #министър-председател на Русия #Единна Русия #президентски избори #парламентарни избори #Руска Дума

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба ви преди великденските празници