Около 45 се включиха в кръводарителската акция за младата лекарка

Около 45 се включиха в кръводарителската акция за младата лекарка
Пирогов
A A+ A++ A

Около 45 откликнаха на кампанията на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" за даряване на кръв за лекарка от УМБАЛ "Александровска", която лежи в Централна реанимация в много тежко състояние след падане от 7-мия етаж. От желаещите да дарят кръв само 30 бяха с показатели, които позволиха това да се случи.  Сред дарителите имаше както колеги лекари, така и хора, които са разбрали за акцията по кръводаряване и са се отзовали. 

Така снощи между 17 и 19 часа в зала " проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологичния комплекс) в "Пирогов" 30 човека с добри сърца помогнаха процеса на безвъзмездното кръводаряване. 

Инициативата на служителите от университетската спешна болница се осъществи с подкрепата на директора на болница "Пирогов" и директора на НЦТХ.

Междувременно в помощ на колегата лекар се организира и друга инициатива - набиране на средства за медицински изделия, които не се покриват от НЗОК, а за пациентката са необходими. Парите са превеждат по дарителска сметка на УМБАЛ "Александровска", а най-напред на призива за помощ откликна съсловната организация на лекарите в София. Председателят на Столична Лекарска Колегия д-р Асен Межидиев обяви, че Колегията отпуска 5000 лв. от фонда си "Взаимопомощ". 

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" изказва благодарност на всички, които се включиха в инициативата и дариха кръв, за да спасят живот!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »