Втори български джудист проби в Япония

Втори български джудист проби в Япония
Даниел Иванов-Аоияма е вторият български джудист с пробив в Япония. Снимка: sumoreference.com
A A+ A++ A

След придобилия вече легендарна слава Калоян Махлянов-Котоошу, втори български джудист – Даниел Иванов-Аоияма, направи пробив в Япония.

Даниел Иванов-Аоияма, който дебютира в елитната дивизия Макуучи, завърши първия си турнир в Макуучи с чудесния резултат 11 победи и само четири поражения, предаде „Дневник“.

За представянето си той получи наградата за „борбен дух“ – един от индивидуалните призове във всеки турнир.

Българинът допусна загуба в последната си схватка от Вакакою, но може да очаква сериозно изкачване в ранговете за първия турнир на 2012 г. в Токио.

25-годишният Иванов прелетя само за два турнира през втората по сила дивизия Джурио, за да се окаже вече при най-добрите сумисти в света. За разлика от Махлянов той е малко по-нисък (190 см) и по-тежък. Според официалния сайт на сумо асоциацията в момента тежи 174 кг.

Аоияма завърши първия си турнир в Макуучи с чудесния резултат 11 победи и само четири поражения.

В същото време озеки Котоошу победи Харумафуджи с техниката „йорикири“ (избутване от дохиото със захват) и завърши турнира с девет победи и шест загуби.

С положителния баланс 28-годишният Махлянов запази втория по сила ранг в сумото за 36-и пореден турнир. Този път рангът му беше застрашен заради отпадането заради контузия в предния турнир.

Единственият действащ йокозуна, най-високият ранг в сумото, Хакухо, който два кръга преди края си осигури 21-ва титла на Императора, допусна изненадваща загуба в последния ден от естонеца Баруто. Той завърши с баланс 14:1, а Баруто приключи с 11:4.

#Даниел Иванов #Аоияма #джудо #Котоошу #Калоян Махлянов #Япония #турнир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"