Банско се превръща в столица на джаза

Банско се превръща в столица на джаза
A A+ A++ A

Остават броени часове до старта на 21-то издание на Международния джаз фестивал, организиран с подкрепата на Община Банско. Утвърдил се като едно от най-значимите летни културни форуми, фестивалът ще предложи отново на своите верни почитатели една седмица наслада за сетивата.

Събитието ще бъде открито официално на 4 август, от 19:00 часа, като акцент ще бъде концертът на Петя Куюклиева и Биг бенд Благоевград. Следва италианката Chiara Pancaldi, като вечерта ще завърши по най-добрия възможен начин с българската формация Dirty Purchase.

Част от звездите на сцената в Банско тази година ще бъдат българският Франк Синатра - Васил Петров, заедно с Ангел Заберски бенд, Камелия Тодорова и музиканта Станислав Арабаджиев, Рут Колева, джаз-поп групата "Мат Бианко", както и още много други популярни изпълнители.

Дъщерята на Нина Симон - Лиса Симон, е специално в България за Джаз феста. След смъртта на майка си през 2003 г. Лиса Симон издава албума Simone On Simone с гласа на Нина Симон, а през 2009 г. следва световно турне на Лиса в почит на майка й - Нина Симон. Интересното е, че дотогава тя се занимавала с нещо съвсем различно - била е военнослужещ в американската армия.

Всички изяви са локализирани на площад „Никола Вапцаров”, а входът за тях традиционно е безплатен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »