Лондон засили мерките за сигурност 2 дни преди Олимпиадата

Лондон засили мерките за сигурност 2 дни преди Олимпиадата
За сигурността на Олимпиадата в британската столица вече са ангажирани общо 40 000 души – 20 000 от тях са военни. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Охраната около спортните съоръжения, както и в цял Лондон, беше подсилена с допълнителни над 1200 военни два дни преди старта на Олимпийските игри.

Това се наложи, след като фирмата, наета да пази спортното събитие, по-рано обяви, че няма да може да осигури нужния брой охранители.

За сигурността на Олимпиадата в британската столица вече са ангажирани общо 40 000 души – 20 000 от тях са военни, предаде bTV.

Според властите допълнителната охрана е превантивна и няма връзка с разследването на британски журналист, който успял да си купи фалшиви пакистански виза, паспорт и пропуск за игрите.

Драконовските мерки за сигурност се обясняват и с присъствието на редица световни лидери за церемонията при откриването.

Засега спектакълът се пази в тайна, като зрителите на стадиона ще бъдат помолени да не разпространяват в интернет снимките и клиповете си, заснети по време на събитието.

Следете новините за представянето на българските атлети в Лондон, за разбитите олимпийски рекорди и всичко любопитно от Олимпийските игри на страницата ни във Фейсбук Лондон 2012 – близо до теб!

#Олимпиада #Великобритания #мерки за сигурност #олимпийските игри #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"