Жълт код в 14 области заради жеги

Жълт код в 14 области заради жеги
Жълтият код предупреждава за потенциално опасно време, при което прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но експертите съветват за повишено внимание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен в 14 области на Централна, Северна и Югозападна България за сряда, 25 юли, заради високи температури, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В 3 области на Източна България обявеният жълт код е заради силен вятър. За останалата част от страната кодът е зелен.

Високи ще бъдат температурите в областите: Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра.

Жълтият код за силния вятър е в сила за областите: Добрич, Варна и Бургас.

Над страната ще преобладава слънчево време. В часовете след обяд и преди полунощ над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб, след обяд в източната половина от страната умерен, по крайбрежието на морето и временно силен вятър от изток-североизток. Ще бъде горещо с максимални температури между 32° и 37°, в София около 33°.

Жълтият код предупреждава за потенциално опасно време, при което прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но експертите съветват за повишено внимание.

#България #жълт код #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Кюстендил #Благоевград #Пазарджик #Пловдив #Стара Загора #Хасково #Кърджали #Ямбол #Сливен #Ловеч #Плевен #Велико Търново #Русе #Силистра #Добрич #Варна #Бургас #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »