Samsung създаде огъваем и нечуплив дисплей

Samsung създаде огъваем и нечуплив дисплей
A A+ A++ A

Samsung оповестиха на корпоративния си сайт, че в лабораториите на компанията е произведен дисплей, който не може да се счупи. Освен това, е доста гъвкав.

Основното предназначение на нечупливия OLED дисплей ще е при смартфоните на компанията. Очаква се технологията, сертифицирана в Underwriters Laboratories, да се използва и за дисплеи в автомобили, военни устройства, портативни конзоли за игри и електронни четци.

Панелът от усилена и огъваема пластмаса има здравината на стъкло и предпазва от рискови за целостта на устройство ситуации. Изобретението е показало перфектни резултати при изпускане от 120 см 26 поредни пъти, както и при тест с изключително ниски температури (-32 градуса). След всички тези изпитания, по огъваемия панел няма никакви повреди и следи от това, на което е бил подложен.

Конференцията на Samsung на девети август, като на нея ще бъде представен моделът Note 9, както и други новости, с които компанията ще привлича клиенти в близко бъдеще. Тогава ще се разбере дали панелът ще бъде пуснат в масово производство. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"