МОН: Класирането след VII клас е окончателното

МОН: Класирането след VII клас е окончателното
A A+ A++ A

Класирането след VII клас вече е окончателното и правилните резултати са качени на сайта на МОН. Това заяви старши експерт към образователното министерство Ваня Станчева пред bTV. Тя допълни, че продължава проверката за установяване на виновника за вчерашната грешка в балообразуването, заради която бе понижен бала на доста ученици от София. До петък е срокът за записване след първото класиране.

Началникът на Столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева пък обяви пред БНТ, че балообразуването е най-проверяваният сегмент в системата. "В Националната природо-математическа гимназия има 9 паралелки. Само за една от тях в балообразуването влизат седем компонента", уточни тя.

Ощетени от вчерашната грешка бяха кандидатствалите в ТУЕС,в Софийската професионална гимназия "Джон Атанасов", Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия, както и една паралелка в НПМГ.

Кастрева коментира също така, че тази година сред фаворитите на учениците са паралелки със засилено изучаване на испански с английски, а също така паралелки по банково дело с изучаване на английски на Националната търговско-банкова гимназия. Има и наплив към гимназия "Джон Атанасов".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"