И управляващи, и опозиция в Скопие твърдо зад членството в НАТО

И управляващи, и опозиция в Скопие твърдо зад членството в НАТО
Pixabay
A A+ A++ A

Македонският парламент прие единодушно със 76 гласа „за”, и 0 „въздържал се” или „против” декларацията за подкрепа на процеса по присъединяване на Македония в НАТО, предаде БГНЕС. Депутатът от Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Хари Локвенец заяви, че влизането на страната в НАТО носи стабилност, като посочи, че най-големите ползи, които ще има Македония ще са не военни, а икономически.

„Опитът на страните от Балканите, свързан с членството им в НАТО показва, че когато една страна влиза алианса има и допълнителни фактори, които ѝ се отразяват положително, като те са основно от икономически характер, като движение на бизнеса и увеличение на чуждестранните инвестиции в страната”, заяви Локвенец.

Драган Данев от ВМРО-ДПМНЕ заяви, че неговата партия ще продължи да подкрепя страната по пътя ѝ към пълноправното членство в НАТО. „Наистина е постижение да бъдеш член на този алианс, но същевременно е и сериозна отговорност. Членството в НАТО не значи, че веднага от всички страни ще се отворят крановете и в Република Македония ще започне да тече мед и масло”, заяви той. Членството на НАТО означава много работа за всички граждани на Македония, каза Данев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »