Мисежников: Израел няма да отстъпи пред терора

Мисежников: Израел няма да отстъпи пред терора
Надявам се заедно да спрем терора. Тези хора, които загинаха тук, ни заповядаха живот, подчерта израелският министър. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Израел няма да отстъпи пред терора, обяви министърът на туризма на Израел Стас Мисежников по време на церемонията в памет на загиналите при терористичния атентат на Летище Бургас.

При изключителни мерки за сигурност Стас Мисежников поднесе цветя на мястото, където беше взривен автобус с израелски туристи, предаде БНР.

Кратката церемония беше охранявана от бургаската жандармерия, Гранична полиция и служители на Националната служба за охрана.

Венци бяха поднесени от всички представители на държавната и местната власт в България, включително и от ръководството на летището.

Паметта на жертвите беше почетена с едноминутно мълчание. „Пристигнах от името на Израел, от името на израелския народ, за да отдам заслуженото уважение към загиналите в този кървав атентат“, заяви Стас Мисежников.

Той също повтори тезата на Израел, че зад терористичната атака в Бургас стоят Иран и „Хизбула“.

„Надявам се заедно да спрем терора. Тези хора, които загинаха тук, ни заповядаха живот“, подчерта израелският министър.

Сред другите цели на визитата на израелската делегация е да покаже, че България е сигурна държава и че са взети всички мерки за безопасността на израелските туристи.

Стас Мисежников каза още, че всяка година България се посещава от 170 000 израелски граждани и това ще продължи да бъде така. Българският министър на туризма Делян Добрев обяви предстояща своя визита в Израел.

Основната му задача ще бъде да увери израелските граждани, че България е спокойна и сигурна страна.

Посещението на израелската делегация ще продължи със среща с израелски туристи в Слънчев бряг.

#Израел #Стас Мисежников #туризъм #Делян Добрев #Слънчев бряг #„Хизбула” #Иран #Бургас #терористична атака #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници