МВР със спешни мерки за ограничаване на заразата сред животните

МВР със спешни мерки за ограничаване на заразата сред животните
A A+ A++ A

Спешни мерки за ограничаване на заразата сред животните предприема МВР в няколко региона на Югоизточна България. Сред мерките е и стриктен контрол по границите ни, тъй като се смята, че заразата идва от съседна Турция. Засега експертите не са категорични как точно е станало това.

Вътрешният министър Валентин Радев разясни какви са мерките, които ще бъдат предприети.

Препоръчваме да се отменят до десеткилометровата зона обществени прояви с голямо струпване на хора, има събори, прояви най-различни, но обобщихме така, за да не пропуснем там, където има зараза, в десеткилометровата зона.

Второ, проверката, контролът по контролно-пропускателните пунктове за пренос на храни, които съдържат свинско месо. Засилваме проверките по автотранспортните средства, навсякъде, който пренася нещо, да не се изненадва, спираме и проверяваме.

Третата препоръка е към МРРБ – задължително ежедневно почистване на местата в десеткилометровата зона преди граничния контрол. И последната мярка, която много дебатирахме, но аз се свързах и с госпожа Караянчева, предлагам утре среща на оперативния щаб с председателите на парламентарните групи", добави още Радев. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"