Найденов намекна за поскъпване на хляба

Найденов намекна за поскъпване на хляба
По думите на министъра има обективни предпоставки за повишаване цената на хляба заради рекордната цена на пшеницата и поскъпването на електроенергията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Може би се очаква ново поскъпване на хляба, намекна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

По думите му има обективни предпоставки за повишаване цената на насъщния заради рекордната цена на пшеницата и поскъпването на електроенергията, предаде Дарик радио.

Найденов подчерта, че високите цени на пшеницата ще увеличат разходите на животновъдите, месо и млекопреработвателите, което автоматично ще доведе и до скок в цените на млякото и месото.

„Пшеницата е рекордно скъпа и горивата също са рекордно скъпи. Факт е, че от години назад хлябът за разлика от местните и млечните продукти е единствената стока, която не е поскъпвала сериозно. Въпросът е да няма залитане в това увеличение“, каза министърът.

Той допълни, че ще свика Консултативния съвет по зърното, за да се отчетат резултатите от жътвената кампания и да се коментират тенденциите за увеличаване на цената по цялата верига.

Тъй като зърното влиза и в състава на фуража, фуражът също поскъпва, каза министърът.

Ако до няколко дни не завали, е поставена под въпрос добрата реколта от царевица, изтъкна още Найденов.

По думите му това би рефлектирало върху цената на фуражите, а оттам би довело до поскъпване на месните и млечните продукти.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #хляб #електроенергия #поскъпване #зърно #пшеница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"