Шимон Перес: Това е открита война на Иран срещу Израел

Шимон Перес: Това е открита война на Иран срещу Израел
Имаме достатъчно твърди доказателства да свържем нападението в България с Иран и протежето му „Хизбула”, заяви Шимон Перес. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Атентатът в Бургас е признак за открита война на Иран срещу Израел, заяви президентът на Държавата Израел Шимон Перес.

„Това е открита война на Иран срещу Израел. Израел не заплашва Иран, а обратното. Това е едностранна атака“, категоричен бе държавният глава на Израел в интервю за Си Ен Ен.

От думите му стана ясно, че Израел държи на първоначално обявената версия, че зад терористичната атака в Бургас, при която бяха убити шестима, стои Иран.

„Имаме достатъчно твърди доказателства да свържем нападението в България с Иран и протежето му „Хизбула“, заяви Шимон Перес.

В понеделник външният министър на България Николай Младенов даде да се разбере, че страната ни няма да сочи виновниците прибързано.

Шимон Перес бе също така категоричен, че ще последват още атаки от Иран.

Запитан дали бургаският атентат е отговор за убийствата на ирански учени, израелският президент отвърна, че страната му не е поемала отговорност за въпросните атентати, но отбеляза, че има право да предотвратява избиването на свои граждани.

#Трагедия в Бургас #Израел #Бургас #България #атентат #терористична атака #израелски туристи #Николай Младенов #Иран #„Хизбула”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници