Убиецът от „Лозенец” отива в затворническата психиатрия

Убиецът от „Лозенец” отива в затворническата психиатрия
A A+ A++ A

Съдът постанови обвиняемият за убийството в столичния квартал „Лозенец“ да бъде настанен в психиатричното отделение на болницата към ловешкия затвор. След заседанието адвокат Гинка Маринова обясни, че причината за убийството е битов скандал за пари, съобщава "Фокус".
 
Психично болен мъж уби баща си и нанесе побой на майка си в София тази седмица. Убийството бе извършено във вторник следобед в апартамента на семейството в квартал „Лозенец”. Сигналът до полицията подала майката, която успяла да избяга от апартамента. Пристигналите на място полицейски екипи заварили жилището барикадирано. След няколко часа мъжът излязъл и нападнал с нож полицаите, но бил обезвреден. Той е настанен в психиатрична клиника. Щом влезли, служителите на реда намерили в дома трупа на 76-годишния баща на младия мъж.
 
"За съжаление, обвиняемият не си спомня нищо“, поясни днес адвокатът. Той обяснил пред съда, че е бил в добри отношения с родителите си. „Бил е на работа в Черноморец, но са извикали майката, защото е започнал да се влошава. Изпадал е в кризи“, обясни служебният защитник. На въпрос дали той е взимал лекарства за шизофрения, Маринова отговори, че обвиняемият е имал предписано медикаментозно лечение, но не си е пил редовно лекарствата и дори е използвал марихуана. Защитникът коментира, че заболяването му е констатирано отдавна.

Това е пореден случай на агресия от страна на психично болен, който преди това е лекуван в специализирана клиника. В края на миналата година 32-годишна жена с психично заболяване бе задържана за убийството на своя съседка в столичния квартал „Лагера”. Жената била изписана от столичната „Александровска болница” половин година по-рано.

В сряда, когато се разбра за убийството в София, вътрешният министър Валентин Радев стигна до извода, че са необходими законодателни промени за такива случаи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »