Кремъл отправи тежки обвинения към Тръмп

Кремъл отправи тежки обвинения към Тръмп
A A+ A++ A

 

Кремъл отхвърли описанието на Германия от американския президент Доналд Тръмп, който я нарече „заложница“ на Русия - заради енергийната зависимост. Според Москва неговият коментар е част от кампанията на САЩ за принуждаване на Европа да купува американски енергийни доставки, пише The Moscow Times.

Тръмп заяви по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел, че не е правилно Германия да подкрепя изграждането на тръбопровод в Балтийско море на стойност 11 милиарда долара, който ще доставя дори повече руски газ, докато в същото време не може да покрие заложените разходи за отбрана на НАТО.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че коментарът на американския президент маркира ескалацията на кампания на САЩ, която цели да ограничи руските доставки на газ към Европа за сметка на американския енергиен сектор.

„Колкото до зависимостта на Германия (от Русия) като голям купувач на газ, ние не можем да се съгласим с твърдението“, заяви Песков пред журналисти. Само след дни американският президент Доналд Тръмп ще се срещне с руския си колега Владимир Путин в Хелзинки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"