За първи път споделено ползване на електрически велосипеди в София

За първи път споделено ползване на електрически велосипеди в София
Pixabay
A A+ A++ A

На 14-ти юли 2018 г. от 10:00 часа пред Националния исторически музей, кметът на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова ще даде официален старт на първата система за споделено ползване на електрически велосипеди в София - „Sofia Urban Challenge”. Най-старият природен парк на Балканите – парк Витоша е и първата дестинация, където всеки ще може да се възползва от новата услуга.

Инициативата се организира от Клийнтех България и “Зелена София” по проект, финансиран от Climate-KIC и включва широк кръг от партньори. Решението и изпълнението на системата идва от стартиращата компания ElJoy Bikes, която е и част от Акселераторската програма на Клийнтех България и Climate-KIC. Цел на проекта е да стимулира преход в нагласите на българите към преминаване към екологични и здравословни методи на придвижване, намаляване трафика на коли към Витоша, както и тестване на нуждите и отношението на потребителите към самата система.

Ползвателите на услугата ще имат възможността да се посветят на един нов тип изживяване в планината и да се любуват на природата, докато спортуват с удоволствие. Услугата е за всеки, който има желание да опита. Резервирацията на електрическите велосипеди ще става през специално предназначена апликация. Разрастване на системата, както в София, така и към други градове, с възможност за изграждане на веловръзка между самите тях, е и визията на партньорите зад Sofia Urban Challenge.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »