Съветникът на Обама за борбата с тероризма Джон Бренън дойде в България

Съветникът на Обама за борбата с тероризма Джон Бренън дойде в България
Джон Бренън пристига в България пет дни след терористичната атака на Летище „Сарафово” в Бургас, при която експлозия в автобус с израелски туристи отне живота на шестима невинни.
A A+ A++ A

Съветникът на американския президент Барак Обама за борбата с тероризма Джон Бренън пристигна в България във вторник, съобщиха от Белия дом.

Джон Бренън пристига в България пет дни след терористичната атака на Летище „Сарафово“ в Бургас, при която експлозия в автобус с израелски туристи отне живота на шестима невинни.

„Джон Бренън пристигна в България за срещи на високо равнище с български лидери, които бяха планирани“, каза говорителят на Съвета за национална сигурност Томи Вайътър, цитиран от АФП и БТА.

„Ужасяващият терористичен акт в Бургас миналата седмица откроява важността на нашето солидно партньорство със София и на продължаването на сътрудничеството в сферата на борбата с тероризма“, добави той.

Говорителката на държавния департамент Виктория Нюланд заяви, че Съединените щати подкрепят българите във всички аспекти на разследването, защото искат да се „стигне до дъното на нещата“ в този случай.

Барак Обама се обади в петък на българския премиер Бойко Борисов, за да изрази подкрепата си.

Федералното бюро за разследване (ФБР) и Централното разузнавателно управление (ЦРУ) работят с българските следователи, за да се опитат да разкрият кой е извършил и кой е поръчал атентата в сряда, отбелязва АФП.

#Джон Бренън #САЩ #Барак Обама #Трагедия в Бургас #израелски туристи #терористична атака #атентат #Бургас #ФБР #ЦРУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници