Полицаите може да изкарат и военните на улицата

Полицаите може да изкарат и военните на улицата
Последният голям социален протест на полицаите на 15 март 2009 г. събра около 8000–10 000 души. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаите също започват протести заради пенсионната реформа, според решение на Синдикалната федерация на полицейските служители.

Лидерът на федерацията Валентин Попов уточни, че служителите в министерството ще подкрепят големия протест на синдикатите на 30 ноември, предаде БНР.

За момента няма насрочена точна дата за полицейските протести, съобщи Валентин Попов. Причината за полицейския протест са инициираните от финансовия министър Симеон Дянков промени в пенсионната система.

Той обаче беше категоричен, че такива ще има. За начало служителите в МВР ще подкрепят действията на двата синдиката - КНСБ и „Подкрепа“, в края на този месец.

„Ние сме против увеличаването с две години на общия осигурителен стаж за държавните служители в МВР, ще протестираме срещу това. Второ - ние сме категорично против начина, по който това става - не само без консултации и разговори със синдикалните организации на тези служители, но и без те да бъдат информирани предварително“, каза Попов.

Той съобщи за писмо до служителите в МВР от министър Цветанов.

„В него между другото се казва, че социалният диалог в МВР продължава да съществува и да се води, само че политическото ръководство на МВР научава в последния момент за промени, които касаят негови служители. Значи е прекъснат социалният диалог някъде на по-високо ниво. Ние ще подкрепим протеста на двете големи синдикални централи - КНСБ и „Подкрепа“ на 30 ноември“, каза още синдикалният лидер.

От синдикалната федерация в МВР водят разговори с представители на синдикатите във военното министерство, както и със Синдиката на надзирателите в затворите.

Валентин Попов не изключи да има на следващ етап общи протести на целия сектор „Сигурност“.

#протест #митинг #полиция #полицаи #пенсиониране #възраст за пенсиониране #пенсионна реформа #МВР #Валентин Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"