Напусна ни една от сестри Аджови

Напусна ни една от сестри Аджови
A A+ A++ A

На 70-годишна възраст почина народната певица Надежда Аджова - една от най-популярното и обичано дуо на стари градски песни и автентичен български фолклор сестри Аджови. 

„С огромна тъга съобщаваме, че на 3 юли 2018 г. след кратко боледуване почина Надежда Аджова. Вярваме, че половинката от сестри Аджови е на по-добро място и невероятният ѝ глас звучи в небесния хор от ангели! Благодарим за стотиците песни и незабравими мигове на сцената и в живота! Поклон!”, гласи съобщение на официалната страница на певиците във Facebook.

Поклонението ще се състои в петък, от 11:00 часа, в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Близначките Вяра и Надежда Аджови са родени в Самоков на 6 септември 1947 г. Още на 16-годишна възраст стават популярни и извън родния си град с изпълнението на песните „Айде, легнала е Лиляна" и „Море, много ми я хвалят", които стават хитове в програмата на Радио София.

През 1963 г. печелят наградата за дует на България с песента "Мари, Румено". През 60-те и 70-те години на миналия век близначките са отдадени на народните песни. В началото на 80-те години на миналия век започват изявите им и като изпълнителки на стари градски песни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »