Данъчните по следите на близо 300 богати без регистрирани доходи

Данъчните по следите на близо 300 богати без регистрирани доходи
A A+ A++ A

Да изхарчиш един милион за година, без да работиш! Как е възможно това? Данъчните тръгват по следите на парите на близо 300 богати българи без регистрирани доходи. Какви хора се проверяват и какви са сумите, които харчат?

„До този извод стигнахме при анализ на данъчните декларации и базите с данни, с които разполагаме. Сравнихме два източника на информация – данъчните декларации и продажбите на всички регистрирани по ДДС фирми в България на най-различни стоки, включително луксозни. Оказа се, че между двете бази с данни има известно несъответствие – близо 300 души, които номинално не са декларирали нито лев доход за 2016 г., но едновременно с това са извършили покупки за над 50 000 лева. Все пак има двама души, които за този период са отчели покупки за над 1 млн. лв.”, обясни за „Здравей, България” Росен Бъчваров от Националната агенция по приходите.

По думите му ревизията ще определи какъв данък не е внесен и какви лихви се дължат.

„Ако има престъпление, ще започне наказателно преследване. Но тепърва следва да се изясни дали някой от съпрузите на тези хора няма други официално декларирани доходи, но по всичко изглежда, че има доста съмнителни неща в поведението на тези близо 300 души”, добави Росен Бъчваров от Националната агенция по приходите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »