Ремонтите в София вървят с пълна сила

Ремонтите в София вървят с пълна сила
A A+ A++ A

Ремонтите в София вървят с пълна сила. От днес започна реконструкцията на неремонтирания релсов път на бул. „България“ в столицата.
 
Освен подмяна на трамвайните релси на кръстовището на булевардите „България“ и „Иван Гешов“, ще бъдат обновени контактната мрежа, пешеходният подлез, както и пероните на спирката, намираща се там. Срокът за изпълнение на дейностите е месец и половина, а целта е трамваите по тази линия да се движат с еднакво бърза скорост през целия маршрут.
 
Ремонтът налага промени в организацията на движение на градския транспорт. До 5 август трамваите от линия № 7 – в посока ж.к. „Борово“ ще се движат от кръстовището на бул. „България“ и бул. „Витоша“ по трасето на трамвайни линии номера 1 и 6 до ж.к. „Иван Вазов“ – двупосочно. За същия период се пуска заместваща автобусна линия № 7-ТМ.

Автобусите от линия № 304 също ще се движат по променен маршрут. В посока ж.к. „Дружба 2“ автобусите ще се движат от Националния исторически музей (НИМ) по „Околовръстен път“ през пътен възел „детелина“ по бул. „България” до бул. „Витоша”, наляво по бул. „Витоша”, надясно по бул. „Пенчо Славейков” и направо по бул. „България” и по маршрута до ж.к. „Дружба 2".

От днес стартираха и ремонтните дейности по бул. „Васил Левски“ в участъка от Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ до бул. „Патриарх Евтимий“. Вече е затворено платното в посока от „Попа“ към Ректората, а движението се осъществява в една лента. За ремонта на другото платно организацията на движението ще бъда обърната, а за цялостното асфалтиране булевардът ще бъде затворен за един уикенд.

Днес се пуска движението по ул. „Солунска“ в участъка от ул. „Христо Белчев“ до ул. „Ангел Кънчев“, където се извърши възстановяване на паважа на пътното платно. Работата по тротоарите продължава. На 2 юли пък временно ще бъде възстановено движението през кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Денкоглу“, което е изпълнено на бетон, а на следващ етап ще бъде положена и пътната настилка.
 
От 2 юли започва и работата по обновяване на „Зона четири“ от центъра на София. Дейностите ще започнат с градината „Кристал“ и „Климент Охридски“, както и тротоарите по ул. “Московска“ от ул. “Г. С. Раковски“ до ул. “Париж“. Ще бъде извършен ремонт на алеите в градините, на осветлението, което се подменя с енергоефективно. Предвиждаме допълнително озеленяване и засаждане на нови дървета.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »