БСП изключи земеделците си, гони Спас Панчев от парламента

БСП изключи земеделците си, гони Спас Панчев от парламента
A A+ A++ A

На съвместно заседание на Коалиционния съвет на "БСП за България", Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България" бе взето решение за изключване от коалицията на ЗС "Александър Стамболийски", съобщиха от пресцентъра на БСП. 

 

От партията уточняват, че изключването е на основание текст от Коалиционния договор, според който партия, член на коалицията, взела решение за самостоятелно участие в избори за народни представители, за президент и вицепрезидент, както и в избори за общински съветници и кметове и за членове на ЕП, се изключва от коалицията. До днешното решение се е стигнало, след като в събота, на Конгреса на земеделците е било потвърдено решението им за самостоятелно явяване на избори, посочват от БСП.

ЗС "Александър Стамболийски" заяви, че иска по отношение на конкретни политики да бъдат направени компромиси с ПП ГЕРБ. Единодушно беше отхвърлено това предложение, посочват от БСП.

Участниците в дискусията са били категорични, че депутатите, представители на ЗС "Александър Стамболийски", трябва да напуснат парламента по морални причини, тъй като вече не са част от коалиция "БСП за България", се казва още в прессъобщението. 

Земеделски съюз "Александър Стамболийски" реши да напусне коалиция "БСП за България" на конгрес в събота. В момента партията има двама депутати  - Спас Янчев и Димитър Георгиев. Засега не е ясно дали те ще напуснат парламента, или ще станат независими депутати. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »