Посланикът на Израел похвали българските евреи за помощта им след атентата

Посланикът на Израел похвали българските евреи за помощта им след атентата
Стас Мисечников се срещна с българската еврейска общност в Централната синагога в София при посещението си, организирано след атентата на 18 юли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посланикът на Израел в България Н. Пр. Шаул Камиса-Раз похвали еврейската общност за реакцията след теророристичната атака пред израелския министър на туризма Стас Мисежников.

Стас Мисежников се срещна с българската еврейска общност в Централната синагога в София при посещението си, организирано след атентата на 18 юли, когато при взрив в автобус с израелски туристи загинаха шестима невинни граждани.

Посланикът заяви пред министъра, че е много горд с хората от еврейската общност в България и помощта, която те оказали след жестокото събитие в Бургас, предаде БГНЕС.

„Те участваха активно в справянето със ситуацията“, категоричен бе дипломатът.

По думите му български лекари евреи са посещавали болниците, където има настанени пострадали, посрещали са гости от семействата на пострадалите в домовете си и са помагали в посолството.

Шаул Камиса-Раз подчерта, че посещението на министъра е ценно не само заради това, че идва в такъв момент – по-малко от седмица след атентата.

Максим Бенвенисти, председател на еврейската общност в България „Шалом“, от своя страна подчерта, че хората от общността винаги са помагали и са били с хората в Израел.

#Максим Бенвенисти #„Шалом" #терористична атака #израелски туристи #Бургас #Трагедия в Бургас #министър на туризма на Израел #Стас Мисежников #посланик #Шаул Камиса-Раз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници