Мисежников: Тероризмът е общ враг, срещу който трябва да се изправим заедно

Мисежников: Тероризмът е общ враг, срещу който трябва да се изправим заедно
Взаимодействието между нас и сътрудничеството само ще се развива оттук нататък, заяви Стас Мисечников. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Терористичният акт в Бургас е финансиран от Иран и организиран и подкрепен от „Хизбула“, заяви министърът на туризма на Израел Стас Мисежников пред еврейската общност в България в Централната синагога.

„Това е нашият общ враг на всички страни, които се борят за свободата, и трябва да се изправим срещу него заедно“, заяви Стас Мисежников, цитиран от БГНЕС.

Министърът на туризма на Израел отиде в синагогата със седемчленна делегация. Той обясни, че самото посещение в България е доказателство за това, че взаимоотношенията между двете страни са отлични въпреки опитите, според него, на различни фактори да ги осуетят.

„България е приятел на Държавата Израел и Държавата Израел е приятел на България. Така ще бъде и за в бъдеще“, посочи Стас Мисежников.

Той изброи някои от сферите, в които двете страни имат приятелски отношения - икономиката, социалната сфера, туризма.

„Взаимодействието между нас и сътрудничеството само ще се развива оттук нататък“, заяви Стас Мисежников.

Посещението си у нас той посочи като доказателство, че в сферата на туризма ще се положат много усилия отношенията между двете страни да се развиват.

Стас Мисежников подчерта, че посещението му у нас е доказателство, че въпреки опитите за жестокост срещу тях израелците ще продължат да живеят нормално и без да се страхуват, ще продължат да пътуват и да бъдат туристи навсякъде, където пожелаят.

„Тероризмът няма граници. Ние няма да възнаградим терористичния акт и няма да отговорим на него със страх“, посочи министърът.

В понеделник му предстоят срещи с първите държавни мъже у нас и с българския министър, който отговаря за туризма - Делян Добрев.

#синагога #туризъм #министър на туризма на Израел #атентат #терористична атака #Бургас #Трагедия в Бургас #Израел #Стас Мисежников

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници