Фандъкова и Крусев провериха как вървят ремонтите в София

Фандъкова и Крусев провериха как вървят ремонтите в София
Столична община
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на седмичната оперативка на обект „Граф Игнатиев“. По време на срещата си със строителите и надзора на ул. „Граф Игнатиев“ кметът Фандъкова подчерта, че е важно обектът да се изпълни качествено и в срок.

В оперативката участваха зам.-кметът Евгени Крусев кметът на район „Средец“ Мария Ачкова, проектантите, надзора, представители на изпълнителя на обекта G.P Group, както и представители на всички експлоатационните дружества, които имат инфраструктура в зоната на ул. „Граф Игнатиев“. Ръководителят на обекта Георги Гигов увери столичния кмет , че към момента строително-монтажните работи се движат по предвидения линеен график.

В отсечката на ул. „Граф Игнатиев“ от бул. „Витошка“ до ул. „Денкоглу“ са изпълнени демонтажните работи на настилката и релсовия път и приключва реконструкцията на подземните комуникации. Изградени са топлофикационният колектор и водопроводната и канализационната инфраструктури, положена е кабелната мрежа на уличното осветление и са изградени нови колектори за електропреносната мрежа.

Кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Денкоглу“ е изпълнено на бетон и се планира на 2 юли да бъде пуснато временно движението като на следващ етап ще бъде положена и пътната настилка. В зоната на площад Славейков са изпълнени демонтажните работи и приключва изграждането на подземните комуникации. Предстои изграждане на колекторите на ЧЕЗ и кабелната мрежа за уличното осветление. Изградена е на 90 процента стоманобетоновата конструкция на релсовия път и от 26 юни започва полагането на релсовия път.

Продължава демонтажът на релсовия път и подмяната на водопроводните отклонения към сградите в участъка на ул. Граф Игнатиев“ от ул. „Раковски“ до ул.„6-ти септември“, както и в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ . Предстои на 2 юли да бъде затворено кръстовището на ул. „6- ти септември“ и ул. „Граф Игнатиев“ за реконструкция на топлофикационната мрежа преминаваща през кръстовището.

Продължават ремонтните дейности и по ул. „Солунска“. В участъка от ул. „Хр Белчев“ до ул. „Ангел Кънчев“ се работи по възстановяване на паважа на пътното платно. Автомобилното движение ще бъде пуснато на 1 юли след което продължава работата по тротоарите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »