Национално представени организации срещу майките на деца с увреждания

Национално представени организации срещу майките на деца с увреждания
A A+ A++ A

След оставката на заместник-министъра на труда и социалната политика национално представителните организации на хората с увреждания поискаха тя да се върне на поста.

С писмо до премиера те изразяват подкрепата си за Росица Димитрова и предупреждават, че оттеглянето й ще стопира промените в социалната сфера.

Междувременно разделението между организациите и майките на деца с увреждания продължава. Твърденията са, че протестиращите родители пред парламента получават средства от различни организации, включително и от чужди за своите протести.

Национално представителните организации се обявиха още веднъж срещу предложенията за реформи, които Мая Манолова и майките направиха.

В предаването „Здравей, България” тази сутрин председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Росица Димитрова ще продължи кариерата си в държавната администрация.

По думите му експертизата на Димитрова е незаменима. Цената на оставката й беше 8300 лева за самолетен билет до Съединените щати, за конференция, посветена на децата с увреждания.

Според Цветанов експертката не е имала друг избор, освен да лети в бизнес класа и в последствие да излети от поста си.  

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"