Директорката на Агенцията по трансплантации подала оставка, пациентските организации я подкрепиха

Директорката на Агенцията по трансплантации подала оставка, пациентските организации я подкрепиха
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Мариана Симеонова е подала оставка.

 

Това стана ясно от писмо на пациентските организации "Заедно с теб", които снощи изпратиха позицията си в подкрепа на д-р Симеонова. Официална информация от агенцията или от Министерството на здравеопазването засега няма. OFFNews изпрати запитване до ИАТ и очакваме отговора на пресслужбата ѝ.

Тя е поискала да бъде освободена, заради неясните договори отношения с Евротрансплант и невъзможността да се извършват белодробни трансплантации на българи във Виена, тъй като договорът на страната ни с университетската болница там не е подновен, пише clinica.bg.

Казусът провокира протести на пациенти. Проблемът не е решен, но от пациентските организации "Заедно с теб" се застъпват за директорката с думите, че "д-р Симеонова работи успешно и отдадено години наред с пациенти, близки на донори и лекари. Успя да постигне много за донорството и трансплантациите в България. Благодарение на нея беше създадено доверие в донорството, тя успя да сплоти пациенти и лекари".

Заставаме твърдо зад професионализма и човечността ѝ и заявяваме пълно доверие към работата ѝ, се казва в позицията.

"Д-р Симеонова живее с каузата за донорството повече от всеки друг в нашата държава. Тя е един от най-читавите отдадени на професията хора. Без нея и малкото, което работи ще спре. Невероятен лекар и човек!", пише още в писмото, подписано от Пенка Георгиева от "Заедно с теб".
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"