Слънчево с температури до 33 градуса в срядa

Слънчево с температури до 33 градуса в срядa
A A+ A++ A

В сряда ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места за кратко ще превали. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса, в София - около 28 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24-28 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно в масивите от западната половина от страната, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна България и планинските райони ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще са високи - между 29 и 34 градуса.

В петък по-късно през деня и през нощта срещу събота, под влияние на приближаващ добре изразен студен атмосферен фронт, над северозападната половина от страната, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Очакват се градушки. С много слънчеви часове и с високи температури ще се задържи в югоизточната половина от страната. Предстои рязко понижение на температурите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »