Порои заляха Бургас и Варна, нивата на някои реки се повишиха

Порои заляха Бургас и Варна, нивата на някои реки се повишиха
A A+ A++ A

Бури, придружени с валежи и вятър, се развихриха в някои части от страната. 

Най-сериозно е положението в Бургас. Малко след 14.00 часа там се разрази буря с валежи от дъжд и градушка. 

Има паднали дървета, наводнени са улици, което е предизвикало задръствания в града и околностите.

Дърво е паднало в двора на училище "Климент Охридски". За щастие няма пострадали, няма и материални щети.

Дърво е паднало върху автомобил по време на бурята, която се разрази над Бургас малко след 14.00 часа, съобщи "Фокус", като се позовава на пресцентъра на ОД МВР – Бургас. Инцидентът се е случил на пътя между кв. „Крайморие“ и Бургас. В автомобила е имало хора, които не са пострадали сериозно. 

Гръмотевична буря се разрази и във Варна. В областта движението по направленията Варна-София и Варна-Бургас е с обичайна натовареност.

Обилни валежи паднаха и в София и Благоевград.

Пътните настилки на двете магистрали също са мокри. Опасните участъци в района на магистрала „Хемус“ са край кариера Марциана и завоя за Повеляново. Най-рисковите места в посока Бургас са в района на местност Харамията, селата Приселци и Рудник, както и разклона за село Близнаци.

Усложнена е обстановката и на магистрала "Тракия". Зрители на Нова тв изпратиха кадри, показващи спрели в аварийната лента автомобили. 

За днес е обявен жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури в цялата страна. Очакват се краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури.

От НИМХ съобщиха, че водните нива на реките Искър, Вит, Янтра, Въча, Тополница, Марица, Беленска, Тунджа и Харманлийска, са се повишили през изминалото денонощие, съобщава "Фокус".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"